Balatonalmádi

A vöröskő és a tenisz városa, Balatonalmádi

Mint egy szomszédvár magasodik Siófokkal szemközt az északi parton Balatonalmádi, az egyik legnépszerűbb és rohamosan fejlődő fürdőváros. A település Füreddel és Siófokkal ellentétben családiasabb, meghittebb nyaralóvidéknek számított, hiába büszkélkedett a legnagyobb, százharminc kabinos fövenystranddal a 20. század elején.

A szerelmesek kedvenc helye Balatonalmádiban a Sóhajok hídja és az irredenta emlékmű. Méltán, az építmények lábainál a végtelenbe kúszó tó látványa valósággal „kiált” az értő képeslapfotós után. Az örökmécsnek helyet adó emlékművet vörös homokkőből faragták ki, mint Almádi megannyi házát, támfalát, sőt templomát. A környező hegyek egyik alapanyagát jelentő jó minőségű kő ma már védett, bányászata megszűnt, így építkezni belőle egyszerű halandó számára drága mulatság.

A tó csücskében fekvő település védett az északi és északnyugati széltől, nyugodt vizű kikötőt jelent a vitorláshajóknak. Ennek ellenére a 19. században még nem számított olyan forgalmas vitorlásközpontnak, mint Füred vagy Kenese. Ma már se szeri se száma a kikötőknek és a bójákon horgonyzó hajóknak, egy meleg nyári napon olyan a hajósforgalom vízen, mint a fővárosi Blaha Lujza téren egy munkanapon.

A teniszélet kezdetektől híres Almádiban, kiváló minőségű salakos pályái rangos versenyeknek és megszállott amatőröknek adnak remek alkalmat az ütögetésre a parton.

 
 

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló