Fonyód

Ma már kevesen tudják, hogy Fonyód Bélatelepének elnevezése egy arisztokrata áldozatkészségének emlékét őrzi.A 19. század végén egy orvos és gróf Zichy Béla fogott össze, hogy a kiváló adottságú vidéken nyaralótelepet hozzon létre.

Dr. Szaplonczay Manó vármegyei tisztifőorvos győzte meg a mágnást, hogy adja el part menti területeit egy fürdőnegyed létesítésének céljaira. A gróf többet tett a terület jutányos átengedésénél, vagyonából ingyen juttatott 16 holdat közpark részére, és 70 holdat a várheggyel együtt közösségi területek létrehozására.

Később a világítás, a kőgát is Zichy Béla nagyvonalúságának volt köszönhető, ráadásul fonyódi gazdasága biztosította a település élelmiszerellátását. A huszadik század elején már villák hosszú sora állt itt, és a régi Sirály szállóban „Anna-bálokat” is tartottak.

A fesztivál a nemrégiben megújult Panoráma strandon tartja koncertjeit, ahol varázslatos szigetek, festői kialakítás, hatalmas vizes hajójáték és ősfás területek várják a családokat. A helyszín méltán érdemelte ki 2021-ben az ötcsillagos Kék hullám zászló minősítést.

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló