Keszthely, Balaton Színház

Idén két koncertet rendezünk a színházban, július 14-én 20 órától  Massimo Mercelli olasz fuvolaművész és Simon Izabella zongoraművész koncertjét hallhatják, másnap, július 15-én  Szalai Éva zongoraművész és Érdi Tamás, a fesztivál művészeti vezetője adnak négykezes koncertet.

Massimo Mercelli és Simon Izabella kamaraestjén – Donizetti, Schubert és Dvořák zenéjén keresztül – két érzékeny és sokoldalú művész különleges zenei világa találkozik. Az olasz fuvolaművész előszeretettel játszik kortárs zenét, de rendkívül izgalmasan értelmezéssel közelít a régebbi korok zeneirodalmához is. Játékával olyan meghatározó alkotókat inspirált már, mint Philip Glass, Michael Nyman, Sofia Gubaidulina vagy Krzysztof Penderecki.

Akárcsak Mercelli, Simon Izabella is rendszeres fellépő vendége a legrangosabb nemzetközi fesztiváloknak, köztük az Ittingeni Fesztiválnak, a Salzburgi Ünnepi Játékoknak, vagy az amerikai Marlboro Fesztiválnak. Férjével, Várjon Dénes zongoraművésszel közösen művészeti vezetői a Zeneakadémia nagysikerű kamarazene fesztiváljának a „kamara.hu”-nak. Simon Izabella előadásait az irodalom és a társművészetek iránti szeretete éppúgy áthatja, mint végtelen fantáziája és a legapróbb zenei részletek iránti kíváncsisága – ez a fantázia és kíváncsiság pedig ugyancsak hallható lesz Massimo Mercelli játékában, és így kettejük közös előadásában.

MŰSOR:

Donizetti: C-dúr fuvola-zongora szonáta

Schubert: a-moll („Arpeggione”) cselló-zongora szonáta, D. 821 (fuvolaváltozat)

Dvořák: G-dúr hegedű-zongora szonatina, op. 100 (fuvolaváltozat)

 

Szalai Éva zongoraművész„játékát lenyűgöző muzikalitása, nemes előadása és a zene iránti mély elkötelezettsége teszi vonzóvá” – nyilatkozta Dmitrij Baskirov, egykori professzora. Hazánkon kívül fellépett az Egyesült Államokban, Ausztriában, Chilében, Franciaországban, Hollandiában, Izraelben, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. 2017-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatójaként folytatta tanulmányait.

„A természetes megszólalás könnyedségével bánik a hanggal, ezáltal a lehető legközelebb hozza a zenét a hallgatókhoz.” Így méltatta Csabai Máté egy közelmúltbeli kritikájában Érdi Tamás zongoraművészt, a Klassz a pARTon! művészeti vezetőjét, aki az idei fesztiválon több négykezes produkcióban is színpadra lép. Szalai Éva és Érdi Tamás játékát hallgatva érdemes lesz elgondolkoznunk a négykezes műfaj üzenetén: két ember együtt zenélése, együtt lélegzése az együttműködés, az összetartozás, az egymásra utaltság szépségeit vetíti elénk.

MŰSOR:

Schubert: f-moll fantázia, D. 940

Gershwin: Kék rapszódia

Brahms: 2., 3. és 4. magyar tánc

Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22

 

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló