Siófok-Balatonszéplak, Tükörház

„TÜKÖRHÁZ”  

 

 A „Tükörház” Kárászy Szilvia zongoraművész rendhagyóan újraálmodott családi nyaralója. A telket még édesapja vette, aki a nyolcvanas években építette fel az épületet, amit néhány éve Szilvia „művészeti alkotássá” varázsolt. A homlokzaton alkalmazott tükörfelület „eltüntette” a házat, mert a környező kert bokrai és fái sokszorozódtak meg a falakon. A környéken csak „Tükörházként” emlegetett épületet gyakran megcsodálják, olyan szokatlan és meghökkentő látványt nyújt. A művésznő korábban Budapesten működtette szalonját, de a pandémia hatására úgy döntött, ebbe a különleges miliőbe is művészeti programokat fog szervezni. A szalonkoncertek a Klassz a pARTon! fesztivál programjaival indulnak, Kocsis Zoltán, Fischer Annie zongoraművészekre és Tátrai Vilmos hegedűművészre emlékeznek családtagok, barátok, muzsikustársak.

A koncertekre előzetes regisztráció szükséges az alábbi email címen:

siofok.regisztracio@klasszaparton.hu 

 

SIÓFOK - BALATONSZÉPLAK

A siófoki Ezüstpart mentén fekvő Balatonszéplak Szűcs Zsigmond gépkereskedőnek köszönheti létrejöttét, aki a húszas évek végénmeglátta a lehetőséget a Siófok és Zamárdi közötti homokbuckás pusztaságban. A megvásárolt területet felparcellázta és szellős, elegáns nyaralótelepet tervezett, így jött létre a siófoki villatelep. Zseniális reklámfogással felajánlotta az egyik telket az 1931-es „ Miss Magyarországnak”, azaz Tasnády Fekete Máriának, és további telkeket, sőt házat is a jövendő szépségkirálynőknek.A telkek tempósan fogytak, a Balatonlido elnevezést azonban a hatóság, „mint nem magyar elnevezést” elutasította, de azért a hajdani Csibetelepből Balatonszéplak lett. Bár a tervezett kikötő, virágos főtér, kaszinó, parti nagyvendéglő végül nem épült meg, de Széplak a hatvanas évektől a magyar értelmiség egyik kedvenc nyaralóhelye lett, ahol újságírók, színészek, zenészek, töltötték szabadságukat, pezsgő társasági életet teremtve a környéken.

Az utcát, ahol a „legszebb magyar nők” házai álltak volna, Hungária utcának keresztelték. Ebben az utcában áll a „Tükörház” is.

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló