Tata, Esterházy-kastély, Zöld Szalon

ZÖLD SZALON

A tatai kastélyt a diplomatakánt tevékenykedő Esterházy (IV.) Ferenc építtette a 18. század végén. Nem sokkal később, a wagrami csata után ide menekült Napóleon elől I. Ferenc császár, itt írta alá az ún. schönbrunni békét is. Rajta kívül még három császár (király) látogatott a kastélyba az elmúlt 100 évben, sőt az utolsó magyar királyt, IV. Károlyt itt tartóztatták le és küldték száműzetésbe második sikertelen visszatérési kísérlete után. De tartott itt haditanácsot Görgei Artúr is, a Monarchia idején pedig a kiváló lovas, Nicky gróf” rendezett itt nagyszabású mulatságokat, még egy színházépületet is építtetett a kastély mellé.

A koncert helyszíne a „bel etage” -on, azaz a „szép emeleten” lesz, a Zöld szalonban, ami eredetileg a kastély díszebédlője volt. Neorokokó falburkolattal díszítették a 19. század végén, a közelmúltban restaurált termet az Esterházy ősök képei díszítik.

A koncertekre előzetes regisztráció szükséges az alábbi email címen:

tata.regisztracio@klasszaparton.hu 

TATA

A Gerecse nyugati lábánál fekvő kisvárost a „Vizek Városának” nevezik. Élővizekben, természeti értékekben gazdag város, 2010-ben a Biodiverzitás fővárosa lett. Történelmi emlékei közül kiemelkedik az ország egyetlen vízi vára, középkori királyaink egyik kedvenc vadászó és pihenőhelye. A környék közel kétszáz évig az Esterházyak birtoka volt. Tatát többször választották az ország legromantikusabb települései közé, számtalan kulturális programja, fesztiválja és népművészeti rendezvénye ellenére megőrizte kedves kisvárosi arculatát.

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló