Tata, Zsigmond Terasz & Pince

A tatai KLASSZ a pARTon fesztivál legimpozánsabb helyszíne a tatai vár tóba is benyúló Rosenberg bástyájánál kialakított Zsigmond Terasz. Az első, mocsaras területen épült várat Luxemburgi Zsigmond királyi palotává építette át, amit az ekkor kialakított tó és vizesárok védett. A török kor után az Esterházyak a vár helyén szerették volna kastélyukat felépíteni, de szerencsére végül nem bontották le.

Az bástyát két éve felújították, közel 800 nm-es füves terasszal, a város leggyönyörűbb panorámájával igazán méltó helyszíne lesz a vízparti fesztiválnak.

Esőhelyszín: Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ, (Piarista Rendház) Refektórium

Tata

A Gerecse nyugati lábánál fekvő kisvárost a „Vizek Városának” nevezik. Élővizekben, természeti értékekben gazdag város, 2010-ben a Biodiverzitás fővárosa lett. Történelmi emlékei közül kiemelkedik az ország egyetlen vízi vára, középkori királyaink egyik kedvenc vadászó és pihenőhelye. A környék közel kétszáz évig az Esterházyak birtoka volt, a frissen felújított kastély, és a római katolikus plébániatemplom is a neves mester, Fellner Jakab tervei szerint épült. Tatát többször választották az ország legromantikusabb települései közé, számtalan kulturális programja, fesztiválja és népművészeti rendezvénye ellenére megőrizte kedves kisvárosi arculatát.

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Aug29
Koncert

A Four Bones Quartet koncertje

Tata, Zsigmond Terasz & Pince

Aug28
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló