Zamárdi, Rendezvénytér

Ha versenyt rendeznének a balatoni strandok között, a Zamárdiban található csaknem három kilométer hosszú parttal kevés fürdő versenyezhet. A jórészt szabadstrand festői panorámát nyújt szemben a Tihanyi-félszigettel.

Talán említenünk sem kell, a kiváló adottságú települést nem pusztán a pihenni, fürdeni vágyók vagy legújabban a fesztiválozók fedezték fel – már az őskorban lakott volt, és itt található a Kárpát-medence leggazdagabb avar temetője és lelőhelye.  Az árnyas szép villák, modern épületek mellett láthatunk itt ősi hajlékokat is, a nádfeles tájházban megtekinthető múzeum Zamárdi (korábban Balatonzamárdi) ősi múltjába nyerhet a látogató betekintést.

Nevezetes látnivalója Zamárdinak egy vulkanikus képződmény, a Szamárkő, amelynek eredetéről számos legenda él a köztudatban. A kultikus hely termékenységi szertartások, állatáldozatok helyszíne volt, amelytől a bajok, ártó szellemek elűzését, és a jót termést remélték eleink. Elnevezése egy bibliai legendára utal, amely szerint Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel mellette baktatott szamárháton, és ennek emlékét harapás és pata nyoma őrzi. A földrajzi anomáliákat egy legenda oszlatja szét, amely szerint a kő a Szentföldről került ide, kereszteslovagok közvetítésével.

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Jelenleg nincs közelgő esemény feltöltve a helyszínhez. Kérjük látogasson vissza később!
Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló