Bálint János fuvolaművész & Vékes Erzsébet zongoraművész koncertje

Németh-Vékes Erzsébet mindössze 7 éves volt, amikor egy gyermekműsor keretében együtt játszhatott egy Beethoven-négykezest Kocsis Zoltánnal, ami felejthetetlen élmény volt számára. Hamarosan felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, és ugyancsak a Zeneakadémián szerezte mesterdiplomáját 2004-ben. Dolgozott már együtt Vásáry Tamással, Érdi Tamással és Oláh Vilmossal, és állandó szereplője a Klassz a pARTon! fesztiválnak.
A Liszt-díjas Bálint János a német Detmoldi Zeneművészeti Főiskola és az olasz Accademia Musicale di Imola professzora, valamint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólófuvolása. Hazai és külföldi szereplései mellett közel egy tucat mesterkurzust tart évente különböző európai zenei intézményekben és neves fesztiválokon. Játékát több mint 30 lemez őrzi, melyek a Hungaroton, a Capriccio és a Naxos gondozásában jelentek meg.

Műsor:

Poulenc: Szonáta fuvolára és zongorára
Bolling: Sentimentale
Bolling: Irlandaise
Bolling: Veloce
Piazzolla: Oblivion
Piazzolla: Otono porteno
Massenet: Meditáció
Liszt – Bálint: 2. magyar rapszódia (átirat)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött a klasszalmadiregisztracio@gmail.com e-mail címen.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Esőhelyszín: Magtár Vörösberény (8220, Balatonalmádi, Thököly utca 1.)

Helyszínváltozás!
A változékony időjárás miatt a koncertet a Vörösberényi Magtárban / Magtár Vörösberény (8220, Balatonalmádi, Thököly utca 1.) tartjuk meg, megértésüket köszönjük!