Balog Alexandra és Vida Mónika Ruth zongoraművészek koncertje

Balog Alexandra és Vida Mónika zene iránti szeretete mindkettőjüket afelé vezeti, hogy minél szélesebb közönség számára tegyék elérhetővé a komolyzenét. Ezért a célért ezúttal együtt lépnek színpadra: romantikus zongoraművekből összeállított koncertjükön szólistaként és négykezes művek előadóiként is bemutatkoznak.

Balog Alexandra nemcsak Magyarország, Európa és a Távol-Kelet rangos koncerttermeiben lép fel rendszeresen, de 2014-ben művészeti vezetőként fesztivált is alapított: az általa megálmodott Bozsoki Zenei Fesztivál egyszerre színvonalas koncertsorozat és változatos zenei mesterkurzusok otthona. A zongoraművésznő 2019-ben kitüntetéssel diplomázott a londoni Royal Academy of Music növendékeként. Versenyeredményei közül kiemelkedik a 2017-es a grazi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen aratott győzelme, ahol a legjobb Bartók-előadásért járó különdíjat is kiérdemelte.

Vida Mónika Ruth zongoraművész a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Számos rangos megmérettetésen ért el kimagasló sikereket: mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte Szerbiában élete első nemzetközi versenyét, legutóbb az V. Coimbra Zongora Világtalálkozón állhatott dobogóra, és az olasz parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. 2021 ősze újabb rendkívüli kihívást rejt számára, egyedüli magyar versenyzőként kapott meghívást a XVIII. Nemzetközi Chopin Verseny élő fordulóira.

Chopin: Asz-dúr „hősi” polonaise, op. 53
Schubert: Két impromptu: Asz-dúr, D. 935/2; Esz-dúr, D. 899/2
Chopin : Asz-dúr ballada, op. 47/3
Dvořák: Válogatás a szláv táncokból, op. 46
Schubert: a-moll Allegro, D. 947 („Lebensstürme”)