Győri Noémi, Madaras Gergely fuvolaművészek koncertje

Győri Noémi és Madaras Gergely valódi társak és művésztársak a magánéletben és zenében. Mindketten világpolgárok és világhírű művészek, és mindig különleges alkalom, amikor egy csapatként, egy színpadon hallhatja őket a közönség.

Madaras Gergely fuvolaművészi diplomáját a budapesti Zeneakadémián szerezte, de az utóbbi években elsősorban karmesterként aktív. 2019 óta az Orchestre Philharmonique Royal de Liège zeneigazgatója. Külföldön négy kontinens 23 országának több, mint 60 zenekarával dolgozott együtt vendégkarmesterként. Olyan hangversenytermek színpadán debütált, mint a londoni Royal Festival Hall és Barbican, a Philharmonie de Paris, a tokiói Suntory Hall vagy a milánói Scala.

Győri Noémi kitüntetéssel diplomázott a budapesti Zeneakadémián, majd posztgraduális diplomákat szerzett a Bécsi és Müncheni Zeneművészeti Egyetemeken. A londoni Királyi Zeneakadémián a doktori képzés történetében először nyert fuvolásként Ph.D. fokozatot. Szólistaként és kamarazenészként világszerte 28 országban koncertezett. A müncheni Jewish Chamber Orchestra szólófuvolása, vendégművészként játszott a BBC Filharmonikusokkal és a Bécsi Filharmonikus Zenekarral is. A manchesteri Royal Northern College of Music tanársegédje, az RNCM fiatal tehetségek tanszék és a The University of Manchester fuvolatanára.

műsor:
Quantz: a-moll Szonáta, QV:3:2:2, op. 2
W. A. Mozart: Duetto No.1, K. 378
Petrassi: Dialogo Angelico
Kuhlau: e-moll Duó, op. 39/1

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

A koncert védettségi igazolvánnyal látogatható.

A COVID-19 járványhelyzet miatt kérjük a részvétel feltételeiről tájékozódjanakhonlapunkról: www.klasszaparton.hu

 

A Klassz a pARTon fesztivál KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 a SZERENCSEJÁTÉK ZRT.

TÁMOGATÓK:

Nemzeti Kulturális Alap

Filharmónia Magyarország, Emberi Erőforrások Minisztériuma


EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER:

Tihanyi Bencés Apátság


Részletes program és további információk:

www.klasszaparton.hu
facebook / klasszaparton