Klassz  a pARTon! – Cimbora Zeneliget családi programok

A programra a regisztráció betelt!

Romantikus európai körutazás – A Váray család hangversenye

Váray Péter a Príma Junior- díjas Anima Musicæ Kamarazenekar szólócsellistája és alapító tagja, valamint Váray-Major Zsófia zongoraművész, a gödöllői Frédéric Chopin AMI zongoratanárnője tizenegy éve házasok és tizenöt éve kamarapartnerek. Az együtt muzsikálás és a kamarazenélés átszövi és meghatározza az életüket. Két gyermekük Domonkos(9) és Dániel(6) a gödöllői Frédéric Chopin AMI növendékei. Domonkos tehetséges fiatal zongorista, aki már négy itthoni/nemzetközi zongoraverseny győztese, köztük a Szokolai InspirArt zeneszerzésverseny első díjasa. 

A tervezett koncerten egy romantikus zenei utazásra invitálják a közönséget, melynek során a zeneirodalom népszerű és kevésbé ismert karakterdarabjaiból adnak elő. A hangversenyen a gyerekek is közreműködnek.  Az utazás Magyarországról indul Liszt Ferenc csellóra és zongorára komponált műveivel, kezdésként szimbolikusan a Consolations (Eljegyzés) című zongoraciklusból is elhangzik egy átirat. A körutazás állomásai a következők: Ausztria(F.Schubert) Németország (R. Schumann, G. Goltermann); Franciaország (C. Saint-Saëns, G. Fauré); Anglia (F. Bridge, E. Elgar); Norvágia (E. Grieg); Finnország (J. Sibelius); Oroszország (R. Glièr, S. Rachmaninov), majd ismét Magyarország Popper Dávid virtuóz csellódarabjaival.
A koncert műsora megkapó dallamokkal, könnyed, virtuóz darabokkal és ismert melódiákkal azok számára is vonzó lehet, akik még csak ismerkednek a klasszikus zenével.

 

"A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre".

 

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Tel. +36 20 534 1333
E-mail: bartunek.katalin@gmail.com

A koncert védettségi igazolvánnyal látogatható.

Javasolt megközelítés

  • Megközelítés tömegközlekedéssel: autóbusszal

Veszprémből 17:30 kor induló busz, Tapolcai átszállással.

A rendezvény helyszíne a buszmegállótól gyalogosan 5 perc alatt megközelíthető.

Kerekesszékkel és babakocsival is jól használható az út, bár figyelni kell mert nincs kiépített járda.

  • Megközelítés autóval

Közvetlenül a Csigó Malom parkolójában lehet, külön mozgássérült parkoló jelölés nincs. A rendezvény helyszínére segítséggel lehet eljutni.

 Cimbora zeneliget akadálymentessége

A helyszín füves terület, babakocsival és tolókocsival is lehet közlekedni.