Pusker Júlia hegedűművész, Budapesti Vonósok koncertje, Koncertmester: Pilz János

Pusker Júlia a 2019-ben megrendezett brüsszeli Erzsébet Királyné Versenyen elért 5. díjával hívta fel magára a nemzetközi zenei élet figyelmét. Európa-szerte olyan fesztiválokon és mesterkurzusokon vett részt, mint az IMS Prussia Cove, a Kronberg Akadémia és a Santander Fesztivál Akadémia. Tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és

a londoni Royal Academy of Music hallgatójaként végezte Kokas Katalin, Kertész István, majd Pauk György osztályában. 2016 októberétől a brüsszeli Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művésze. A Strad magazin játéka „varázslatos egyszerűségét” tartotta kiemelkedőnek, míg a La Libre „a hegedű valódi arisztokratájának” nevezte.

A közönség a hazai koncertélet pótolhatatlan szereplőjeként ismerheti a Budapesti Vonósokat, melynek zenészei egytől egyig a szólistákra jellemző lelkesedéssel és intenzitással játszanak. Alapítójuk, Botvay Károly Kossuth-díjas csellóművész így fogalmazta meg művészi hitvallásukat: „a zene szeretete, az alkotás létrejöttének izgalma és szenvedése tartotta és tartja a mai napig össze a Budapesti Vonósokat, ami, ha nem szerencse, akkor az egyik legnagyobb eredmény, amire érdemes büszkének lennünk.” Koncertmesterként Pilz János lép színpadra, aki ebben a pozícióban közel tíz éve dolgozik az együttessel.

műsor:
Mozart: D-dúr divertimento, K. 136
Mozart: A-dúr hegedűverseny, K. 219

Weiner Leó: Divertimento, No.1 Op20

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Esőhelyszín: Anna Grand Hotel

A COVID-19 járványhelyzet miatt kérjük a részvétel feltételeiről tájékozódjanakhonlapunkról: www.klasszaparton.hu 

A Klassz a pARTon fesztivál KIEMELT TÁMOGATÓJA:

 a SZERENCSEJÁTÉK ZRT.

TÁMOGATÓK:

Nemzeti Kulturális Alap

Részletes program és további információk:

www.klasszaparton.hu
facebook / klasszaparton

TÁMOGATÓK:

Nemzeti Kulturális Alap
Filharmónia Magyarország, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Balatonfüred Város Önkormányzata