Klassz a pARTon sajtótájékoztató

Klassz a pARTon sajtótájékoztató

A Klassz a pARTon! Fesztivál országos sajtótájékoztatóját június 14-én tartottuk a Pesti Vigadóban. Idén nyolcadik alkalommal jelentkezünk, és ismerve a kulturális szféra szűkös forrásait, nyolc év a hasonló rendezvények történetében nagykorúságnak számít.

A fesztivált a program szervezői mutatták be, a művészeti vezető, Érdi Tamás, a producer É. Szabó Márta, valamint Érdi-Harmos Réka és Mayer Andrea projektvezetők.

A támogatók képviseletében Vikman Pál, a VEB 2023 EKF program komolyzenei programmenedzsere az élőzene varázsáról beszélt, amit a fesztivál sikeres koncertekkel juttat el az emberekhez.

Erdei Barnabás Fonyód alpolgármestere elmondta, hogy a város életében fontos szerepe van a kultúrának és örömmel csatlakoztak a fesztiválhoz. A festői szépségű fonyódi Balaton-part mellett két másik új helyszínen, Balatonszemesen és Balatonföldváron és további 12 helyszínen is várjuk a klasszikus zene rajongóit ötven koncerttel. 

A fesztivál ingyenességét szponzori és pályázati támogatások biztosítják, kiemelt támogatónk a Szerencsejáték Zrt. és az MVM Zrt. Évek óta számíthatunk az NKA, a VEB 2023 EKF, a MOL ÚjEurópa Alapítvány támogatására és lehetőségeik szerint a koncerteket befogadó települési önkormányzatok vagy intézmények is hozzájárulnak, hogy valóban mindenki számára elérhető legyen az összes esemény.

 

2022/06/15