Alapítvány

Alapítvány

A Klassz a pARTon fesztivál rendezője a Cimbora Alapítvány. A közel 30 éve működő civil szervezet munkatársai kezdetben a Cimbora televíziós műsorhoz kapcsolódó rendezvényeket, majd önálló kulturális gyermekprogramokat szerveztek.

A Cimbora irodalmi műsort 1973-ban Érdiné Szabó Márta szerkesztő indította útjára, Benedek Elek gyermeklapjának, az erdélyi Cimborának a szellemében, s a program harmincöt éven keresztül meghatározó volt a gyermekkultúrában. A műsorkészítők célja az volt, hogy értéket közvetítsenek a gyerekeknek, már évtizedekkel ezelőtt interaktív módon – olvasással, versírással, versmondással - kapcsolták a fiatalokat a műsorhoz.

A Cimbora Alapítvány rendezvényein, író-olvasó találkozók, irodalmi versenyek, történelmi ismeretterjesztő és képzőművészeti foglalkozások, gyermektáborok, múzeumi programok, városismereti túrák, öko programok szintén hasonló a cél, a résztvevőknek igényes programokat kínálni, hiszen a művészeti nevelés, a kulturális élmények ösztönzően hatnak a fiatalabb korosztályokra. 2015 óta a Cimbora Alapítvány kiemelt projektje a Klassz a pARTon fesztivál.