Balatonalmádi

Balatonalmádi, Budatava Strand

Almádi és a korábban önálló falu, Vörösberény  szőlőtermeléséről volt nevezetes, ám az 1880-as években az ültetvényeket kipusztította a rettegett filoxéra, így a hegyen fekvő présházait – mit volt mit tenni –, nyaralóként hasznosították.
Balatonalmádi

Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget

A Szent Erzsébet liget a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne. A színpad itt mintha a tó folytatása lenne, itt a vízből is olykor nézőtér lesz, a  közönség csónakokban, vitorlás hajókon  vagy épp egy ingatag supon ringatózva hallgatja a zenét.
Balatonföldvár

Balatonföldvár, Bajor Gizi Közösségi Ház

Balatonföldvár nyaralói és lakói különösen szerencsések – tartotta a leghíresebb, Eötvös Károly-féle útleírás –, hiszen nem rekeszti el szemük elől a fél tavat a tihanyi félsziget. Emellett a település szerinte főrendi fürdő.
Balatonfüred

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Nehéz Balatonfüredről úgy írni, hogy más tóparti város lakója ne vegye zokon, hisz a település a magyar művelődés egyik világítótornya. Innen indult… kezdhetnénk, és a felsorolás a lap végéig tartana.
Balatonkenese

Balatonkenese, Széchenyi park

Ugyan melyik balatoni település büszkélkedhetne azzal, hogy országgyűlést tartottak évszázados fái alatt? Egyedül Balatonkenese, ahol 1532 vészterhes esztendejében gyűltek össze a Magyarország sorsán teljesen jogosan aggódó urak.
Balatonkenese

Balatonkenese, Vak Bottyán Strand

Bottyán Jánosról, a Rákóczi-szabadságharc egyik legsikeresebb tábornokáról, a Dunántúl egykori kormányzójáról nevezték el a Balaton egyik legszebb, legtágasabb strandját, ahonnan az egész tóra csodálatos kilátás nyílik.
Balatonszárszó

Balatonszárszó, Központi Strand

József Attila írta Balatonszárszóról: „…én nyugtomat ott leltem piros öbölben, amint a szeszély,/ meg a természet gyönyörűn lecsapott rám.” A virágos, családias település valóban öböl, a pihenni vágyók menedéke.
Balatonszemes

Balatonszemes, Páduai Szent Antal-templom

Akik modern strandbüfék és high tech apartmanok között keresnek egy kis nyári felüdülést a Balaton déli partján, nem is gondolnák, hogy a vidék dúskál épített örökségünk ősrégi emlékeiben.
Budapest

Budapest, Pesti Vigadó

A Vigadó kezdetektől a művelődést és a szórakozást szolgálta, bár mostohán bánt vele  a magyar történelem. Felépült, lerombolták, újra építették, mégpedig mindig a kor neves építészei - Aman János, Pollack Mihály, Feszl Frigyes .
Fonyód

Fonyód, Panoráma Strand

Ma már kevesen tudják, hogy Fonyód Bélatelepének elnevezése egy arisztokrata áldozatkészségének emlékét őrzi.A 19. század végén egy orvos és gróf Zichy Béla fogott össze, hogy a kiváló adottságú vidéken nyaralótelepet hozzon létre.
Keszthely

Keszthely, Amazon Ház Látogatóközpont

Keszthely, Kastély u. 17-19.
Keszthely

Keszthely, Balaton Színház

Keszthely, Fő tér 3.
Keszthely

Keszthely, Festetics-kastély

Keszthely a Balaton fővárosa – a település több olyan vonzerőt egyesít magában, melyek külön-külön is érdemesek a látogatásra.
Keszthely

Keszthely, Zenepavilon

A gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező Keszthelyen az elmúlt hét évben minden alkalommal rendeztünk koncerteket. Nemcsak a Festetics-kastély csodás termei, hanem a Balaton-parti Zenepavilon is varázslatos helyszíne programjainknak.
Keszthely

Keszthely,Festetics-kastély, park

A kastélykertnél kívánni sem lehet ideálisabb helyszínt kulturális rendezvények számára. Itt minden egyes famatuzsálemhez események sora kapcsolódik, és kiváló akusztikát teremt zeneművek megszólaltatására.
Szigliget

Szigliget, MANK Szigligeti Alkotóház

Szigliget a magyar művelődés és a történelem kincsestára, a település épületei egyszerre idézik a török időket,  a vidéken élő birtokos nemesség életét, és a magyar irodalom nagyjai is ezer szállal kötődnek ide.
Tata

Tata, Esterházy-kastély

A tatai Öreg-tó partján álló vár és kastély tökéletes "díszletet" nyújt a fesztivál koncertjeinek. A természeti és építészeti emlékekben gazdag kisvárosban már második éve van jelen a Klassz a pARTon fesztivál is, színesítve a nyári kulturális kínálatot.
Tata

Tata, Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplom

Tatán az óváros szívében áll Komárom-Esztergom megye második legnagyobb temploma, a Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplom. Az égbe szökő épület az egykori Esterházy-uradalom anyagi erejét és áldozatkészségét is dicséri.
Tata

Tata,Kossuth tér

A tatai óváros központi tere rekordernek számít: a századfordulón -Európában elsőként - acetiléngázzal üzemelő közvilágítást kapott.
Tihany

Tihany, Apátsági Templom

A Balaton egyik legszebb pontján fekvő Tihany legismertebb emléke a Bencés Apátság, de emelett  geológiai érdekességek, növényritkaságok is találhatók a területen.
Vászoly

Vászoly, Szent Jakab-forrás liget

A fesztivál koncertjeinek otthont adó "mesebeli" liget tavát a környező mészkőhegyekből fakadó források vize táplálja, a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne a vászolyi vízi színpad.
Zamárdi

Zamárdi, Rendezvénytér

Ha versenyt rendeznének a balatoni strandok között, a Zamárdiban található csaknem három kilométer hosszú parttal kevés fürdő versenyezhet. A jórészt szabadstrand festői panorámát nyújt szemben a Tihanyi-félszigettel.