Balatonalmádi

Balatonalmádi

Az almádi  Szent Erzsébet liget a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne. A színpad itt mintha a tó folytatása lenne, itt a vízből is olykor nézőtér lesz, a  közönség csónakokban, vitorlás hajókon  vagy épp egy ingatag supon ringatózva hallgatja a zen
Balatonfüred

Balatonfüred

Nehéz Balatonfüredről úgy írni, hogy más tóparti város lakója ne vegye zokon, hisz a település a magyar művelődés egyik világítótornya. Innen indult… kezdhetnénk, és a felsorolás a lap végéig tartana.
Balatonkenese

Balatonkenese

Ugyan melyik balatoni település büszkélkedhetne azzal, hogy országgyűlést tartottak évszázados fái alatt? Egyedül Balatonkenese, ahol 1532 vészterhes esztendejében gyűltek össze a Magyarország sorsán teljesen jogosan aggódó urak.
Balatonszárszó

Balatonszárszó

József Attila írta Balatonszárszóról: „…én nyugtomat ott leltem piros öbölben, amint a szeszély,/ meg a természet gyönyörűn lecsapott rám.” A virágos, családias település valóban öböl, a pihenni vágyók menedéke.
Balatonszemes

Balatonszemes

Akik modern strandbüfék és high tech apartmanok között keresnek egy kis nyári felüdülést a Balaton déli partján, nem is gondolnák, hogy a vidék dúskál épített örökségünk ősrégi emlékeiben.
Fonyód

Fonyód

Ma már kevesen tudják, hogy Fonyód Bélatelepének elnevezése egy arisztokrata áldozatkészségének emlékét őrzi.A 19. század végén egy orvos és gróf Zichy Béla fogott össze, hogy a kiváló adottságú vidéken nyaralótelepet hozzon létre.
Szigliget

Szigliget

Szigliget a magyar művelődés és a történelem kincsestára, a település épületei egyszerre idézik a török időket,  a vidéken élő birtokos nemesség életét, és a magyar irodalom nagyjai is ezer szállal kötődnek ide.
Tata

Tata

A tatai Öreg-tó partján álló vár és kastély tökéletes "díszletet" nyújt a fesztivál koncertjeinek. A természeti és építészeti emlékekben gazdag kisvárosban már második éve van jelen a Klassz a pARTon fesztivál is, színesítve a nyári kulturális kínálatot.
Tihany

Tihany

A Balaton egyik legszebb pontján fekvő Tihany legismertebb emléke a Bencés Apátság, de emelett  geológiai érdekességek, növényritkaságok is találhatók a területen.
Vászoly

Vászoly

A fesztivál koncertjeinek otthont adó "mesebeli" liget tavát a környező mészkőhegyekből fakadó források vize táplálja, a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne a vászolyi vízi színpad.
Zamárdi

Zamárdi

Ha versenyt rendeznének a balatoni strandok között, a Zamárdiban található csaknem három kilométer hosszú parttal kevés fürdő versenyezhet. A jórészt szabadstrand festői panorámát nyújt szemben a Tihanyi-félszigettel.