Balatonalmádi

Balatonalmádi, Szent Erzsébet liget

Az almádi  Szent Erzsébet liget a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne. A színpad itt mintha a tó folytatása lenne, itt a vízből is olykor nézőtér lesz, a  közönség csónakokban, vitorlás hajókon  vagy épp egy ingatag supon ringatózva hallgatja a zen
Balatonederics

Balatonederics, Strand

Először lesz a Klassz a pARTon! Fesztivál helyszíne a balatonedericsi strand. Július 16-án a Midsummer Horn Quartet adja itt első koncertjét.
Balatonfüred

Balatonfüred, Gyógy tér

Nehéz Balatonfüredről úgy írni, hogy más tóparti város lakója ne vegye zokon, hisz a település a magyar művelődés egyik világítótornya. Innen indult… kezdhetnénk, és a felsorolás a lap végéig tartana.
Balatonkenese

Balatonkenese, Széchenyi park

Ugyan melyik balatoni település büszkélkedhetne azzal, hogy országgyűlést tartottak évszázados fái alatt? Egyedül Balatonkenese, ahol 1532 vészterhes esztendejében gyűltek össze a Magyarország sorsán teljesen jogosan aggódó urak.
Balatonszárszó

Balatonszárszó, Központi Strand, Szabadtéri Színpad

József Attila írta Balatonszárszóról: „…én nyugtomat ott leltem piros öbölben, amint a szeszély,/ meg a természet gyönyörűn lecsapott rám.” A virágos, családias település valóban öböl, a pihenni vágyók menedéke.
Balatonszemes

Balatonszemes, Páduai Szent Antal-templom

Akik modern strandbüfék és high tech apartmanok között keresnek egy kis nyári felüdülést a Balaton déli partján, nem is gondolnák, hogy a vidék dúskál épített örökségünk ősrégi emlékeiben.
Dörgicse

Dörgicse, Landhaus Dörgicse

A Sárffy család kúriája 1854-ben épült, 1999 óta vendégházként működik. Nyaranta nemzetközi művészeti kurzusok és évek óta a Klassz a pARTon! Fesztivál helyszíne is, a kúria hangulatos kertje.
Keszthely

Keszthely, Balaton Színház

Keszthely első színháza, az Uránia 1910 években épült fel szecessziós stílusban. A 2002-ben újjáépített Balaton Kongresszusi Központ és Színház homlokzata ennek - a később lebontott -  század eleji épületnek a stílusát idézi.
Keszthely

Keszthely, Kis Szent Teréz-bazilika

A keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában először hallhatják a Klassz a pARTon! Fesztivál koncertjét. Az impozáns bazilika a kármelita rend legnagyobb temploma Magyarországon.
Szigliget

Szigliget, Szigligeti Alkotóház

Szigliget a magyar művelődés és a történelem kincsestára, a település épületei egyszerre idézik a török időket,  a vidéken élő birtokos nemesség életét, és a magyar irodalom nagyjai is ezer szállal kötődnek ide.
Tata

Tata, az Esterházy-kastély előtti tér

A Gerecse nyugati lábánál fekvő kisvárost a „Vizek Városának” nevezik. Élővizekben, természeti értékekben gazdag város, 2010-ben a Biodiverzitás fővárosa lett.
Tihany

Tihany, Apátsági templom

A Balaton egyik legszebb pontján fekvő Tihany legismertebb emléke a Bencés Apátság, de emelett  geológiai érdekességek, növényritkaságok is találhatók a területen.
Vászoly

Vászoly, Víziszínpad

A fesztivál koncertjeinek otthont adó "mesebeli" liget tavát a környező mészkőhegyekből fakadó források vize táplálja, a fesztivál egyik leghangulatosabb helyszíne a vászolyi víziszínpad.
Zamárdi

Zamárdi, Rendezvénytér

Ha versenyt rendeznének a balatoni strandok között, a Zamárdiban található csaknem három kilométer hosszú parttal kevés fürdő versenyezhet. A jórészt szabadstrand festői panorámát nyújt szemben a Tihanyi-félszigettel.