Balatonalmádi, Szent Erzsébet liget

Mint egy szomszédvár magasodik Siófokkal szemközt az északi parton Balatonalmádi, az egyik legnépszerűbb és rohamosan fejlődő fürdőváros. A település Füreddel és Siófokkal ellentétben családiasabb, meghittebb nyaralóvidéknek számított, hiába büszkélkedett a legnagyobb, százharminc kabinos fövenystranddal a 20. század elején.

A szerelmesek kedvenc helye Balatonalmádiban a Sóhajok hídja. Méltán, az építmények lábainál a végtelenbe kúszó tó látványa valósággal „kiált” az értő képeslapfotós után. Az örökmécsnek helyet adó irredenta emlékművet vörös homokkőből faragták ki, mint Almádi megannyi házát, támfalát, sőt templomát. A környező hegyek egyik alapanyagát jelentő jó minőségű kő ma már védett, bányászata megszűnt.

A tó csücskében fekvő település védett az északi és északnyugati széltől, nyugodt vizű kikötőt jelent a vitorláshajóknak. Ennek ellenére a 19. században még nem számított olyan forgalmas vitorlásközpontnak, mint Füred vagy Kenese, de ma már se szeri se száma a kikötőknek és a bójákon horgonyzó hajóknak.

A teniszélet kezdetektől híres Almádiban, kiváló minőségű salakos pályái rangos versenyeknek és megszállott amatőröknek adnak remek alkalmat az ütögetésre a parton.


A balatonalmádi koncertek esőhelyszíne a Hunguest Hotel BÁL Resort.

 

 

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Júl26
Koncert

Érdi Tamás zongoraművész szólóestje

Balatonalmádi, Szent Erzsébet liget

Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló