Cimbora Alapítvány

Cimbora Alapítvány

A Klassz a pARTon!  Fesztivál rendezője a Cimbora Alapítvány.

A Klassz a pARTon! Fesztivál rendezője a Cimbora Alapítvány az Egészséges és Kulturált Gyermekekért.

A Cimbora Alapítványt 1991-ben alapították, 2005-től közhasznú alapítványként működik, az alapítvány munkatársai elsősorban fiataloknak, családoknak szóló kulturális rendezvényeket szerveznek.

Benedek Elek gyermeklapjának, az erdélyi Cimborának a szellemében  1973-tól É.Szabó Márta szerkesztette a Cimbora című gyermekműsort, amelynek készítői  interaktív módon – olvasással, versírással, versmondással - kapcsolták a fiatalokat a műsorhoz. A Cimbora Alapítvány eredetileg azért jött létre, hogy a televíziós műsort segítse, de 2000-től önálló programokat szerveznek munkatársai. 

A Cimbora Alapítvány keretében az alapítás óta közel ezer  ingyenes rendezvény valósult meg, irodalmi,  történelmi, művészeti, zenei, interaktív és ismeretterjesző programok országszerte, iskolákban, könyvtárakban, múzeumokban, várakban, kastélyokban és szabadtéren. 2015 óta kiemelt projekt a Klassz a pARTon! Fesztivál, melynek fő célja a klasszikus zene népszerűsítése, minden korosztálynak.

A programokat egy kicsi, de évek óta hatékonyan együtt dolgozó stáb valósítja meg. Munkatársaink sokrétű tapasztalattal rendelkeznek a kulturális programszervezés területén, művelődésszervezői, zenei, képzőművészeti, történészi végzettséggel rendelkeznek, így már a programok tervezésénél is biztosított a szakmai háttér, széleskörű kapcsolatrendszerük pedig a programok tartalmas és magas színvonalú megvalósítását is biztosítja.