Művészeti vezető

Művészeti vezető

Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője

Tamás olyat hall, amit mi nem..., érzékenységét Chopin-i mértékkel lehetne mérni”Kocsis Zoltán véleménye bizonyíték arra a teljesítményre, amit látáshiánya ellenére elért, és ami a Fesztivál szellemiségét példaértékével meghatározza.

A Gundel -, Junior Prima -, Prima Primissima, és Liszt Ferenc - díjas zongoraművész, Budapest díszpolgára, 2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

Zongoratanulmányait hatéves korában kezdte Becht Erikánál egy speciális újra-komponálási módszerrel. 17 évesen Moszkvában megnyerte a Louis Braille zongoraversenyt, majd a Bécsi Zeneakadémián eltöltött két év után a Torontói Royal Konzervatóriumban, Leon Fleisher növendékeként szerzett művészdiplomát. Hazai mentorai, Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás voltak, akikkel tucatnyi nagy sikerű koncertet adott.

Koncertjeit a Carnegie Hall, a Lincoln Center és a Barbican Center hallgatóságával együtt immár 28 ország publikuma élvezhette. Kiemelkedő sikerrel játszott a Bécsi Mozart Zenekarral, a Torontói, a Szverdlovszki, az Izlandi, Azerbajdzsáni és a romániai Enescu Szimfonikusokkal, itthon pedig rendszeresen lép fel a Nemzeti Filharmonikusokkal.

Tizenévesen megjelent két sikert arató Mozart-lemeze Budapesten majd Torontóban, amely mára ötödik kiadást ért meg.  Liszt, Bartók, Chopin, Schubert, Beethoven lemezei a Hungaroton gondozásában jelentek meg.