Befejeződött a fesztivál első hete

Befejeződött a fesztivál első hete

Július 13-án, csütörtökön kezdődött az idei Klassz a pARTon! Fesztivál, Tihanyban, majd a hétvégén további öt helyszínen folytatódtak a programok.

Sikeres koncertekkel indult a fesztivál, Tihanyban, a csodálatos apátsági templomban,   Stefan Cazacu gorgonkaművész és Érdi Tamás zongoraművész koncertjével kezdődött a program, Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs különleges  énekes-orgonahangversenyével folytatódott, majd Vigh Andrea hárfaművész finom hangszere lágy dallamaival zárta a tihanyi fesztiválnapokat.

Tüzesebben indult a program Balatonkenesén, ahol flamenco dallamokat és táncot hallhatott-láthatott a közönség a Musiciens Libres duó, azaz Karosi Júlia énekes és Környei Miklós gitárművész, valamint Pirók Zsófia flamenco táncművész előadásában. Másnap a BDZ A la cARTe Kamarazenekara gondoskodott a változatos "zenés étlapról".

Keszthelyen olasz vendégünk, Massimo Mercelli fuvolaművész és Simon Izabella zongoraművész nyitotta meg a fesztivált, másnap Szalai Éva és Érdi Tamás négykezes programja következett a Balaton Színházban. A Kis Szent Teréz-bazilikában Molnár Anna énekművész és Kővári Péter orgonaművész gyönyörű műsora varázsolta el a közönséget.

Vászolyban a TanBorEN Trió "ütős" programja hozott felüdülést a festői ligetben összegyűlt nézőknek, vasárnap Balatonedericsen fiatal kürtösökből alakult együttes a Midsummer Horn Quartet mutatkozott be.

A déli parton, Zamárdiban a Szeged TRombone Ensemble harsonaművészeinek különféle zenei korszakokból és stílusokból összeállított programja indította a fesztivált. 

A gyerkekről sem feledkeztünk meg, a Cimbora Együttes interaktív koncertje a kicsiket is megmozgatta.

Az elmúlt hétvége mind a 12 programja nagy sikerrel zajlott, ingyenes programjaink ezen a héten is folytatódnak.

 

 

 

2023/07/18