Hamarosan kezdődik az idei fesztivál

Hamarosan kezdődik az idei fesztivál

Nyolcadik éve rendezzük meg a Klassz a pARTon! Fesztivált,  legfontosabb célunk, hogy megszerettessük az emberekkel a klasszikus zenét.

Mindig csodálatos érzés az, amikor mi, művészek elindulunk otthonról, ugyanakkor a közönség is érkezik valahonnan, és a koncertteremben, a vízparton vagy egy kis templomban megtörténik a Találkozás. A zenén keresztül az interakciók jönnek-mennek, oda-vissza, lenyűgöző ennek a részesévé válni, átélni mindezt, ez boldogság mindannyiunk számára!

Kiváló művészekből nagy a választék, felsorolni lehetetlen, 15 településen,  több, mint 50 koncert lesz idén is, de mindig nagyon örülünk, amikor fiatalok jelentkeznek, ilyenek ebben az évben az Era Nova Kamarazenekar tagjai, akik először szerepelnek fesztiválunkon, emellett vendégünk lesz ezen a nyáron néhány külföldi művészbarátom is, akiket a korábbi években hívtunk, de a pandémia miatt nem jöhettek.

 „Cimbora Zeneliget” sorozatunkban gyermekprogramok is lesznek, várjuk a legkisebbeket is!

A fesztivál Budapesten, a Duna parton, a Vigadóban kezdődik, a Balaton északi partján, Kenesén, Almádiban Füreden, Tihanyban Vászolyon, Szigligeten, Keszthelyen, a déli parton Széplakon, Zamárdiban, Szárszón, Földváron, Szemesen és Fonyódon folytatódik. Tatán is három napos fesztivállal jelentkezünk.

A koncertek utáni hangulat midig felemelő, jó érzéssel tapasztaljuk a közönség lelkesedését és háláját, ami igazi energiaforrás zenésztársaim és szervező stábunk számára. Újult erővel kezdjük el tervezni a sorozat végén a következő fesztivált, nem titok, hogy a jövő közönségét is keressük és ehhez nagyszerű muzsikustársakra találunk évről-évre.

Találkozzunk idén nyáron is, mert 2022-ben is Klassz a pARTon!

Érdi Tamás

Liszt-díjas zongoraművész, a Klassz a pARTon! Fesztivál művészeti vezetője

 

 

 

2022/06/02