Holnap kezdődik a Klassz a pARTon! fesztivál !

Holnap kezdődik a Klassz a pARTon! fesztivál !

Ştefan Cazacu gordonkaművész és Érdi Tamás zongoraművész nyitják meg csütörtökön (július 13-án) Tihanyban az idei fesztivált.

Ştefan Cazacu gordonkaművész és Érdi Tamás zongoraművész koncertjével kezdődik 2023-ban a Klassz a pARTon! Fesztivál. Tihanyban az Apátsági Templomban este fél 9-től hallhatják a nyitókoncertet. A fesztivál művészeti vezetőjének, a Liszt-díjas Érdi Tamásnak szívügye, hogy széles közönséggel ismertesse meg a klasszikus zenét.

Érdi Tamás partnere a nyitókoncerten a fiatal román csellóművész, Ştefan Cazacu lesz,aki számos nemzetközi díjjal büszkélkedhet. 2022-ben első díjat nyert a németországi Donaufesten,  harmadik díjat a 2020–2021-es Nemzetközi George Enescu Versenyen. Szólistaként és a Román Ifjúsági Zenekar tagjaként  jelentős európai színpadokon is fellépett, a bécsi Musikvereinban, a hamburgi Elbphilharmonie-ban és  a berlini Konzerthausban.

Érdi Tamás és Ştefan Cazacu közös koncertjükön Bachtól Ligetiig ívelő műsorral indítják útjára a fesztivált, amely idén három héten át, ingyenes koncertekkel,  változatos helyszíneken,  kíváló előadókkal biztosítja a közönségnek a zenehallgatás örömét.

 

2023/07/12