Megyimórecz Ildikó, Bánfi-Nemes Réka, Dolfin Balázs, Korossy-Khayll Csongor, Kovács Gergely, Sterner András kamarakoncertje

Megyimórecz Ildikó zenész családban nőtt fel, a Zeneakadémia klasszikus ének tanszakán Marton Éva mentoráltja volt. A Wagner társaság állami ösztöndíját egyedüli magyarként nyerte el és képviselte hazánkat Bayreuthban 2018-ban. A Junior Príma díjas énekesnő még a diploma megszerzése előtt debütált a Magyar Állami Operaház színpadán, azóta is számos nemzetközi és hazai produkcióban szerepel.

 Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész a Liszt Ferenc Zeneakadémia mellett ösztöndíjjal Lipcsében is tanult. Számos hazai és nemzetközi mesterkurzuson vett részt. 2017-ben megszerezte a művész-tanári diplomát. 2019-2022-ig a Győri Filharmonikus Zenekar szólamvezetője volt. Több kamaraformációban is koncertezik rendszeresen. Jelenleg a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára. A Klassz a pARTon! Fesztiválon nyolc éve vesz részt, nemcsak művészként, hanem szervezőként is.

Korossy-Khayll Csongor Junior Príma díjas hegedűművész, jelenleg a Budapesti Zeneakadémia doktoriskolájának hallgatója. Számos hazai és külföldi verseny győztese és díjazottja. Fellépett már szólistaként neves hazai zenekarokkal. Koncertmestere volt a Zeneakadémia első, hagyományteremtő Újévi Koncertjének. Kamarazenészként is aktív, alapító tagja és első hegedűse a Korossy kvartettnek. A vonósnégyes jelentős sikereket ért el, tagjai bekerültek Günter Pichler osztályába a Madridi Reina Sofía Egyetemen.

Sterner András az általános iskolában kezdett furulyázni tanulni, majd klarinétra váltott, a Pécsi Művészeti Gimnáziumban érettségizett. 2021 szeptemberétől a Győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatója, az egyetem zenekarának tagja. Több alkalommal nyert el zenei ösztöndíjakat, köztük a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat. Számos díjat nyert hazai és külföldi versenyeken, rendszeresen vesz részt mesterkurzusokon. Zenekarban is kipróbálta már magát és több kamaraformációban is fellép.

Dolfin Balázs gordonkaművész zenészcsaládban született, tizenkét évesen vették fel a Zeneakadémia “Különleges Tehetségek Osztályába”, majd Münchenben folytatta tanulmányait, ahol mesterdiplomát szerzett. A jelenleg Münchenben élő, Junior-Príma-díjas művész számos hangversenyt adott itthon és Európa-szerte, a müncheni Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarában világhírű karmesterekkel és szólistákkal dolgozhatott együtt. Tagja a fiatal magyar zenészek legjobbjait összefogó Altalena közösségnek.

Kovács Gergely zongoratanár nagymamája mellett kezdett zenét tanulni négyévesen, ő is tizenkét évesen került a Különleges Tehetségek Osztályába. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, jelenleg a doktori iskola hallgatója, az egyetem kezdő tanára. Számos nemzetközi versenyen nyert díjat, koncertezett Európa több országában, valamint Indonéziában, Izraelben, Szingapúrban, Kínában és az Egyesült Államokban. 2018-ban Junior Príma díjjal, 2020-ban pedig Cziffra Tehetség díjjal jutalmazták.

műsor:

Liszt: Csárdás macabre

Hüe: Fuvolafantázia

Sztravinszkij: Olasz Fantázia - tételek

J.Strauss: A Denevér – Adél kacagó áriája

Puccini: A fecske – Magda áriája

Robert Schumann: Fantasiestücke

Dvorák: Humoresque

de Sarasate: Andalúz táncok - válogatás