Megyimórecz Ildikó, Bánfi-Nemes Réka, Dolfin Balázs,Kovács Gergely kamarakoncertje

A koncert fiatal művészei a MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Porgramjának ösztöndíjasai voltak és nem volt olyan év, hogy valamelyikük ne lépett volna fel a Klassz a pARTon! Fesztiválon.

Megyimórecz Ildikó Lilla Pécsen született, zenész családban. A Pécsi Művészeti Gimnáziumban tett érettségije után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének tanszakára nyert felvételt Prof. emer. Ks. Marton Évához. Az ő mentoráltjaként szerezte kitüntetéses operaénekművész diplomáját 2019-ben. A Wagner társaság állami ösztöndíját egyedüli magyarként nyerte el és képviselte hazánkat Bayreuthban 2018-ban. A Junior Príma díjas énekesnő még a diploma megszerzése előtt debütált a Magyar Állami Operaház színpadán, Kenessey Jenő: Az arany meg az asszony című operájának női főszerepében. Rendszeresen láthatjuk az Operaház színpadán, illetve számos nemzetközi és hazai produkcióban is.

Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatójaként diplomázott 2016-ban. Egy évet tanult Lipcsében Erasmus ösztöndíjjal. Számos hazai és nemzetközi mesterkurzuson vett részt. 2017-ben megszerezte a művész-tanári diplomát. 2019-2022-ig a Győri Filharmonikus Zenekar szólamvezetője volt. Több kamaraformációban is koncertezik rendszeresen. Jelenleg a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára. A Klassz a pARTon! Fesztiválon nyolc alkalommal szervezte meg azokat a kamarakoncerteket, amelyen a MOL-ösztöndíjas társaival szerepelt.

Dolfin Balázs zenészcsaládban született, tizenkét évesen felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem “Különleges Tehetségek Osztályába”, majd Münchenben folytatta tanulmányait, mesterdiplomáját is a Müncheni Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg. Jelenleg is Münchenben él. A Junior-Príma-díjas művész fellépett már a legjelentősebb magyar koncerttermekben és számos hangversenyt adott Európa-szerte, az utóbbi években a Dolfin-Lin Duóval, amit zongorista kamarapartnerével, Tony Chen Linnel alapított. A 2022-es évadban a müncheni Bajor Rádió Szimfonikus Zenekar csellószekciója tagjává választotta, ahol világhírű karmesterekkel és szólistákkal dolgozhatott együtt. Több alkalommal nyert versenydíjat is. Dolfin Balázs tagja az “Altalena Young Artist-nak”, amely egy, a fiatal magyar zenészek legjobbjait összefogó közösség, akik elhivatottak a kultúra továbbadásában. A mannheimi Sinfonima Stiftung támogatásának (2024) köszönhetően egy Ivano Conti, Cremonese,1990 csellóval és vonóval játszik.

Kovács Gergely zongoratanár nagymamája ösztönzésére kezdett zenét tanulni négyévesen. 2007-ben a nyíregyházi Országos Zongoraverseny nagydíjasa lett, majd a Zeneakadémián, a Különleges Tehetségek Osztályában folytatta tanulmányait. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, jelenleg a doktori iskola hallgatója, az egyetem kezdő tanára. Számos nemzetközi versenyen nyert díjat, koncertezett Európa több országában, valamint Indonéziában, Izraelben, Szingapúrban, Kínában és az Egyesült Államokban. Többször is fellépett a New Yorki Carnegie Hallban, a Stern Auditoriumban Liszt Esz-dúr zongoraversenyét játszotta a St. Luke’s Orchestra kíséretében, Hollerung Gábor vezényletével. Világszerte tart mesterkurzusokat. 2018-ban Junior Príma díjjal, 2020-ban pedig Cziffra Tehetség díjjal jutalmazták.

Műsor:

Liszt: Csárdás macabre, S.224

Hüe: Fuvolafantázia

Sztravinszkij: Olasz Fantázia - tételek

J.Strauss: A Denevér – Adél kacagó áriája

Puccini: A fecske – Magda áriája

Gounod Faust: Margit ékszerária

Sztravinszkij: Olasz szvit – tételek

Liszt: XIV. Magyar rapszódia

 

A koncert esőhelyszíne a Kisfaludy Galéria.