Balatonkenese, Széchenyi park

Balatonkenese különleges fekvésű település a Balaton keleti kapujának gyöngyszeme! A város festői környezetben, szőlőhegyek és a Balaton ölelésében fekszik. A kenesei löszfalként, vagy Soós-hegyként is emlegetett Partfőről jól belátható a Balaton keleti-medencéje, egészen Tihanyig. A kb. 80 méter magas löszfal Fűzfőtől Balatonvilágosig szegélyezi a tavat. A kenesei löszfalban látható „tatárlikak” a hagyomány szerint búvóhelyül szolgáltak vészterhes időkben. A Dunántúlon csak itt nő egy különleges, ritka növény a tátorján.

Gyermekes családok és a minőségi élményeket keresők kedvelt helyszíne. A történelem viharainak nyomai ma emlékhelyek formájában, a természet és az ember alkotta értékekkel együtt kínálnak maradandó élményeket az ide látogatóknak. 

Széchenyi park

Bár a település már Géza fejedelem idején is létezett, a veszprémvölgyi apácák birtoka volt, sőt 1532-ben még országgyűlést is tartottak itt, csak a 19. században vált kedvelt fürdőhellyé. Itt kötött ki a Füredről induló, első balatoni gőzhajó, a Kisfaludy 1847. március 29-én, fedélzetén a balatoni gőzhajózást szorgalmazó Széchenyi Istvánnal.

A KLASSZ a pARTon fesztivál koncertjeit első alkalommal hallgathatják a hangulatos balaton-parti parkban.

PROGRAMOK A HELYSZÍNEN

Júl31
Aug01
Koncert

Érdi Tamás zongoraművész szólóestje

Balatonkenese, Széchenyi park

Aug02
Koncert

Az Ewald Rézfúvós Együttes koncertje

Balatonkenese, Széchenyi park

Büfé
Shop
Ruhatár
Gyermekbarát
Akadálymentes
Ingyenes parkolás
WiFi
Biciklitároló